Antal personer

Antal værelser

Max pris

Om Gaustablikk

 

Velkommen til Gausta!

 

Bjerge, der får dig til at vokse
Der er bjerge, hvor du vokser. Og bjerge man vokser fra. Og så er der bjerge, hvor kærlighedsforholdet aldrig slutter. Bjerge der bærer dig videre fra du er lille. Fra børneområdet og grønne pister, bumpede omveje i skoven, indtil du har selvtillid og evnen til at køre i røde og sorte pister. For ved Gausta holder bjerget aldrig op med at give. Gaustatoppen byder med sine 1883 meter over havets overflade på både familievenlig offpiste og udfordringer for eliten i freeriding.

En destination, der er nem at få hjerte til, og som får dig til at længes tilbage. Gennem året.

 

Eventyret der aldrig ender.


Tusind meter over havets overflade venter sommerens højdepunkter. På Gausta i hjertet af Telemark bor du midt i de norske fjelde med udsigt til den ikoniske Gaustatoppen. Turen op til udsigten over ⅙ af Norge er uforglemmelig. Du vil ikke hjem, og du behøver det heller ikke. For Gausta har flere eventyr at byde på - guidede ture til flere tinder, pumptrack og mountainbike, padlebane, SUP og flydende sauna på Kvitåvatn for hele familien. Forkæl dig selv med nogle spændende dage, bo komfortabelt på hotel, lejlighed eller sommerhus. Nyd kurbade og lækre måltider på Gaustas restauranter.

 

Gausta - perlen Telemark helst ville have holdt hemmelig.


Med en spektakulær udsigt over Norges mest ikoniske fjeld Gaustatoppen lever Gausta for alvor op til sit løfte - mere bjerg. Her er bjergene højere, dalen dybere og oplevelser i verdensklasse 365 dage om året – for hele familien.

Gausta ligger i Telemark, 180 km vest for Oslo og 44 km kørsel fra Gøteborg. Gausta ligger på et bjergplateau i omkring tusind meters højde. Herfra er der 700 meter ned til byen Rjukan og 900 meter op til Gaustatoppen. Udsigten fra Skipsfjell over Rjukan i den dybe Vestfjorddalen er fantastisk og når skumringen falder på og lyset slukkes i byen, er det på alle måder helt magisk.

 

Gausta er lige så magisk året rundt


Telemarks fjeldområde er storslået, uanset hvornår på året du besøger det. For det er med plateauer, som det er med havet – vi oplever forskellige ting i forskelligt lys og forskelligt vejr. Alt er i evig forandring. Her på Gausta finder du altid roen og friheden til at slappe af og trække vejret med maven. Men også eventyr og aktiviteter, der matcher al den energi du har i din krop.

Vandreture og bjergbestigning om sommeren, og alle former for vintersport i den kolde årstid. Men sørg også for at opleve roen, varmen og lyden af ​​smeltende sne fra tagene i maj – og det smukke efterår, der klæder bjerglandskabet i brændende farver. Og hvad gør det, hvis vejret en oktoberdag ikke er i top? Der er få ting, der er pænere end at komme ind med flammende kinder, mærke varmen fra pejsen og se, hvordan skumringen lægger sig som et tæppe over bjerget.

 

Gaustablikk Fjellresort - en klassiker i de norske fjelde

 


Da legenden Olav Svartdal åbnede sit hotel Gaustablikk hotel i 1970, blev det samtidig starten på en ny destination og en ny æra i de norske fjelde. Olav Svartdal havde været skiløber i Rocky Mountains og med startkapital fra at have arbejdet som Kirk Douglas' stuntman i filmen The Heroes of Telemark grundlagde han sit hotel baseret på en unik vision om gæstfrihed.

Stadig i dag er Gaustablikk en oplevelse. Her bor du komfortabelt i fine værelser, familieværelser og suiter med fri adgang til hotellets faciliteter såsom wellness-område, bar og restaurant.

Et hotel med børnevenlige aktiviteter


For børn og familier er der et godt udvalg af aktiviteter til aftener og dage med hårdt vejr. Der er bordtennisborde, shuffleboards, poolområde og brætspil.

 

Wellnessafdelingen på Gaustablikk


Træt efter en dag i naturen? Velkommen til at slappe af i Gaustablikks wellnessafdeling - alt sammen med en fantastisk udsigt over Gaustatoppen og omgivelserne omkring Kvitåvatn.

 

I stueetagen på Gaustablikk Fjellresort finder du poolområdet for hele familien. Her er der svømmebassiner, saunaer, dampbade og spabade. Hotelgæster på Gaustablikk har gratis adgang til wellnessafdelingen. Hvis du ikke bor på Gaustablikk, kan du få adgang til poolområdet mod et mindre gebyr. Bestil via e-mail eller i hotellets reception.

 

Nu kan du få massage og ansigtsbehandlinger på Gaustablikk Fjellresort. Wellness-terapeuten er certificeret i hudpleje og massage og har stor erfaring på området.

 

Du kan bestille tid til behandling ved at sende en e-mail til Gaustablikks reception (gaustablikk@gaustablikk.no). Tid skal bestilles på forhånd.

 

Flydende sauna på Kvitåvatn


Gå ikke glip af at booke de flydende saunaer ved Kvitåvatn. Der sidder du i saunaen med udsigt til Gaustatoppen og nyder varmen, inden du hopper i bjergvandet blandt isflager og sne. En mindeværdig oplevelse!

 


Til vintersæsonen 2021/2022 satsede Gaustablikk på at højne standarden for både gæsternes oplevelse og komfort.

 

  • Mad og drikke: Efter 50 succesrige år investerer Gaustablikk igen i at tilbyde endnu større mad og drikke
     
  • Renovering af fællesarealer: Med bæredygtighed og holdbarhed i fokus, og med stor respekt for de ægte kvaliteter, som Gaustablikk altid har stået for, sker der et nænsomt ansigtsløft af Gaustablikks fællesarealer - reception, lobby, bar, restaurant og festsal. De specialfremstillede møbler til Gaustablikk, der er tegnet af Gunleik Svartdal, er renoveret og plejet. Samtidig fornyes gulve og overflader med kvalitetsmaterialer, der kan holde i de næste 50 år.
     
  • Ny skistald: Vintersæsonens skigæster vil kunne lide komforten i den nye skistald og omklædningsrum, der bygges i Gaustablikks underetage. Her får hvert hotelværelse sit eget skab med støvletørrer og mulighed for at låse deres skiudstyr ind.


Pister for alle


Højbjergområdet, som Gausta Skicenter er bygget omkring, består af flere bjerge. Takket være dette tilbydes et stort udvalg af bakkede pister med køreglæde og udfordringer for alle. Skicenteret er stort og omfattende med to forskellige midtbyområder, som du nemt kan køre imellem. Med 35 pister, to børneområder, parker og udfordrende off-piste skiløb byder Gausta på noget for enhver smag.
 

Snesikker med en lang sæson


Ved Gausta falder sneen tidligt. I de seneste tre år er der også foretaget store investeringer i sneproduktion og forbedring af pister. Gausta Skicenter åbner normalt i november og lukker i månedsskiftet april-maj. Men skisæsonen fortsætter. Den 17. maj (nationaldagen i Norge) plejer entusiaster at køre offpiste fra Gaustatoppen i bunad (nationaldragt). Hos Gausta er du altid tæt på liften og mange af overnatningsmulighederne har ski-in/ski-out. Aftenskiløb tilbydes et par dage om ugen og i weekenden.

Få overblik over Gausta-området i Gausta Skicenters interaktive løjpekort.

 

Unik historie


Rjukan var byen for den dramatiske tungtvandssabotage under Anden Verdenskrig og det unikke sted har siden 2015 været på UNESCOs verdensarvsliste. På Gaustatoppen havde NATO en signalopklaringsstation under den kolde krig. Siden 2010 har den tophemmelige underjordiske Gaustabanen været åben for offentligheden.

 

 

Spis og drik godt på Gausta

Restaurant og bar på Gaustablikk Fjellresort.

Som gæst på Gaustablikks Fjellrosort kan du nyde en stor, generøs morgenbuffet og lækre middage og fine vine. At kunne bage deres egne vafler om morgenen og forsyne sig med dessertbuffeten er ofte højdepunkter for alle børn. Der er også en bar og en stemningsfuld pejsestue med udsigt over Gaustatoppen. Inviter gerne familie og venner til et shuffleboard i baren, det sociale og sjove spil, hvor de stærkeste ofte taber.

 

Flere restauranter og barer


Også som hyttegæst kan det være skønt at springe køkkenservicen over nogle gange. Gaustablikk Høyfjellshotell er åbent for alle, men der er også flere andre restauranter at vælge imellem. Restaurant Hovdestaul, Fyrieggen, Den Lykkelige Sportsmann og Gausta Food Court holder åbent til både frokost og middag.

Fyld energi på!

Sam's Power Station er navnet på Gaustas egen foodtruck, som du finder ude i skisportsstedet om vinteren. Den er monteret på en præparationsmaskine. Forkæl dig selv med et stop på jorden med en vaffel, bagt kartoffel eller kakao.

 

Afterski og live musik


Om eftermiddagen kan du ikke gå glip af afterskien, når livemusikken starter på The Loft. Perfekt sted at afslutte en vidunderlig skidag med forfriskninger om vinteren

 

Dagligvarebutik med stort udvalg


I servicebygningen på Gaustablikk finder du Pose & Sekk Dagligvare, som har åbent alle dage året rundt. Her får du et stort udvalg af mad og friske råvarer. Velkommen ind til friskbagt brød til morgenmad!


Skiløb på Gausta

 

Gaustas løjper har eventyr for alle. Med sine legesyge børneområder, stier i alle farver, off-piste og randonee muligheder fra Gaustatoppen, Norges mest ikoniske fjeld, er destinationen Gausta noget, der passer til alle. Selv de mindste - her får alle børn under 8 år gratis liftkort og skileje.*

* Liftkort er gratis for børn 0-7 år, men nøglekort er obligatorisk. Gratis skileje for børn 0-7 år ved bestilling af gruppetimer på Gausta Ski- og Snowboardskole.


Et komplet og varieret skicenter


Gausta Skicenter byder på 35 pister, flere børneområder og parker med jumps og rails til twintip og snowboardere. Her er udfordringer for alle niveauer, natskiløb og mange hyggelige steder at holde pause. Grillpladser, varmestue, restauranter, friskbagt pizza og en prep-maskine, der er ombygget til en foodtruck, findes i og ved siden af ​​pisterne.

 

Glem heliskiing - tag stien!


Det ikoniske fjeld Gaustatoppen strækker sig 1883 meter over havets overflade. Her kan du nyde Norges bedst sælgende vafler og udsigt over en del af landet. Hele vejen op ligger Gaustabanen, en underjordisk bane, og på nedkørslen tilbydes både familievenlige off-piste og stejle løjper, som erfarne skiløbere kan udforske med guide. Men selv uden ski bliver det et mindeværdigt eventyr!

Gratis liftkort for børn under 8 år *

Børn er særligt velkomne på Gausta. Liftkort er gratis, indtil barnet er fyldt 8 år (men alle børn, der kører i lift, ud over børns snor, skal have nøglekort). Booker du en gruppetime på Gausta Ski- og Snowboardskole, er skileje til børn mellem 0-7 år også inkluderet. Skiskole tilbydes for alle aldre, og med et begrænset lege- og børneområde er det sikkert at lære at svinge og køre lift selv. Desuden er maskotten glad for at komme på besøg!

* Nøglekort fra Skidata tilføjes

 

Alt udstyr kan lejes eller købes på stedet


Gausta tilbyder både sportsbutikken Sport 1 og skiudlejning. I servicebygningen på Skipsheisen vis-à-vis Gaustablikk Høyfjellshotell kan du købe liftkort og leje skiudstyr eller via vores hjemmeside gausta.com. Vælg mellem forskellige ski, snowboards eller randonee udstyr. Mangler du tøj, varme vanter eller seje solbriller? Ingen fare, alt kan købes på plads..


Skiskole for store og små


Mange store skiløbere har taget deres første plovsving på Gausta. Her finder du skiskole med uddannede pædagoger og grupper til forskellige aldre. Intet er så vidunderligt som at se stoltheden og selvtilliden stige hos børn, når de formår at køre ned ad bakke og endda tage elevatoren op. Voksne er også velkomne. Hvad med at finpudse teknikken med en kyndig instruktør. Velkommen til at booke din skilektion i skiudlejningen! Gratis skileje for børn 0-7 år ved bestilling af gruppetimer på Gausta Ski- og Snowboardskole.

 

Snesikkert og mange højdemeter på Gausta

 


Med sin højde falder vinterens første sne ofte på Gausta og bliver til maj. Gausta foretog i 2019 store investeringer i et nyt sneproduktionsanlæg - som gør betingelserne optimale for at bygge pister til en lang og skøn skisæson!

 

Skandinaviens hårdeste offpiste?


På Gausta er der ikke kun et børnevenligt, stort og velplejet skicenter. Her finder du også eventyr, vildmark og avanceret off-piste lige ved siden af. For dem der elsker randonee er der flere spændende bjerge her, blandt andet den ikoniske Gaustatoppen.

Gaustatoppen er med sine 1883 meter over havets overflade ikke nogen almindelig bjergtop. Det er en unik topoplevelse. De dybe og stejle løjper ned ad bjerget inviterer til udfordringer af højeste klasse og alt skiløb er på eget ansvar. Guide kan bestilles på forhånd. Med god adgang til sne er det muligt at køre offpiste hele vejen fra toppen og ned til Rjukan - et samlet fald på 1650 meter.

 

Langrend med udsigt


Gausta leverer langrend i høj klasse. Begyndersporene er perfekte første gang, men de øvede kan udvikle deres færdigheder og nyde panoramaudsigt over bjergene. Når mørket nærmer sig, venter et 3 kilometer langt lysspor. Og hver morgen kan du følge prep-maskinen via GPS og være den første familie på de nypreparerede baner.

 

Nyheder for vintersæsonen 2021-2022
Nye off-piste områder, ny park, flere snekanoner, en minipark i Lilleputt og nye åbningstider i Vatnedalen - det er nogle af nyhederne for vintersæsonen 2021/2022 i Gausta Skicenter.

 

Nye spændende produkter fra Gausta Ski & Snowboard Skole


Gausta Ski & Snowboard Skole byder denne vinter på flere nye produkter til skiløbere på alle niveauer og aldre. Gausta Top Skiers og Topptur med guide henvender sig til den erfarne skiløber, mens Skieventyr med privat skilærer byder på oplevelser for hele familien 
 

Fakta om skiferie på Gaustablikk/Gaustatoppen

 

Pister

Lifte

Beliggenhed

17

grønne

10

slæbelifte

960 - 1.100 m.o.h.

2

blå

2

stolelifte

183 km. fra Oslo

9

røde

-

kabinelifte

 

5

sorte

-

transportbånd

Langrend

33

i alt

1

børnelift

85 km.

 

 

 

Oplev sommeren på Gausta


På Gausta er alle årstider tydeligt afgrænsede og byder på store oplevelser. Det gælder også om sommeren. Når skilifterne holder op med at køre og smeltevandet siver af, er det tid til en ny æstetik. Dramaet i landskabet bliver tydeligere. Store sten lyser grønne med ahornlav, lyng- og bjergplanter, der klæber sig til den golde jord. For selvom Gaustatoppen ligger imponerende højt, så er stenpælene et bevis på, at den har været endnu højere, og at tiden kræver sit.

Kom til Gausta for en gåtur, vandretur eller ekspedition. Bestig Gaustatoppen - den maleriske vej fra Stavsroe eller fra et andet sted og på en anden måde. Tag på en mountainbiketur ad spændende stier hele vejen til Hardangervidda, eller tag en kanotur med kano eller SUP på Kvitåvatns stille spejl.

Og når sommeren nærmer sig efteråret, er det tid til at sænke blikket, mens du vandrer på de hyggelige stier omkring Skipsfjell og Ørnenipa. Bær vokser overalt.

 

Aktiviteter på Gausta


Hos Gausta byder hver sæson på nye oplevelser og nye eventyr. Her på Gausta finder du altid roen og friheden til at slappe af og trække vejret med maven. Men også eventyr og aktiviteter, der matcher al den energi du har i din krop. Udnyt alt, hvad Gausta-området har at byde på.

 

Denne sommer kan du opleve, udforske og se mere af Gausta. Der er en række nye aktiviteter, der er let tilgængelige, og flere kan tilføjes til din indkøbskurv lige nu på gausta.com! Af nyheder kan vi blandt andet berette om frisbeegolf, balancebane til cykling (gratis), slackline (gratis) og flere børneaktiviteter med aktivitetsleder. Vi udlejer også SUP (stand up paddling board), kano, vandcykler, robåd og minijoller på Kvitåvatn og dammen lige udenfor hotellet, samt leje af mountainbikes. Den mest populære aktivitet på Gausta om sommeren er en topvandring til Gaustatoppen, Telemarks højeste fjeldtop. Inde i bjerget går Gaustabanen som tager dig op til toppen uden at ofre en eneste kalorie.

 

Download Gaustas app for al aktuel information

Med Gaustas egen app på din mobil har du fuldt overblik over vejr, stikort, åbningstider, aktuelle informationer og unikke tilbud.

Download den i dag - du kan finde den i både App store og Google Play.