Gaustatoppen


 

Bjerge, der får dig til at vokse
Der er bjerge, hvor du vokser. Og bjerge du vokser fra. Og så er der bjerge, hvor kærlighedsaffæren aldrig ender. Bjerge, der fører dig frem fra en ung alder. Fra børneområdet og grønne skråninger, ujævn omvej i skoven, indtil du har tillid og evnen til at køre i røde og sorte skråninger. For ved Gausta holder bjerget aldrig op med at give. Med sine 1883 meter over havets overflade tilbyder Gaustatoppen både familievenlig off-piste og udfordringer for eliten i freeriding.

En destination, der er let at få et hjerte til, og som får dig til at længes tilbage. Gennem året.


Gausta – perlen Telemark ville hellere have holdt sig hemmelig
Med spektakulær udsigt over Norges mest ikoniske bjerg Gaustatoppen lever Gausta seriøst sit løfte - mere bjerg. Her er bjergene højere, dalen dybere og oplevelser i verdensklasse venter 365 dage om året - for hele familien.

Gausta ligger i Telemark, 180 km vest for Oslo og 44 km kørsel fra Göteborg. Gausta ligger på et bjergplateau i en højde af omkring tusind meter. Herfra er det 700 meter ned til byen Rjukan i Vestfjorddalen og 900 meter op til Gaustatoppen. Udsigten fra Skipsfjell over Rjukan i den dybe Vestfjorddalen er fantastisk, og når skumringen falder og lyset slukkes i byen, er det på alle måder helt magisk.

 

Pister for alle
Det høje bjergområde, som Gausta Skisenter er bygget omkring, består af flere bjerge. Takket være dette tilbydes et stort udvalg af bakkede pister med køreglæde og udfordringer for alle. Skicentret er stort og omfattende med to forskellige byområder, som du nemt kan køre mellem. Med 35 pister, tre børneområder, en park og udfordrende off-piste skiløb, tilbyder Gausta noget for enhver smag.
 
Sne sikkert med en lang sæson
Ved Gausta falder sneen tidligt. I 2019 og 2020 er der også foretaget store investeringer i sneproduktion og forbedring af skråninger. Gausta Ski Center åbner normalt i november og lukker i månedsskiftet april-maj. Men skisesæsonen fortsætter. Den 17. maj (Nationaldag i Norge) bruger entusiaster at køre off-piste fra Gaustatoppen i en bunad (nationaldragt). Hos Gausta er du altid tæt på liften, og mange af indkvarteringsmulighederne har ski-in / ski-out. Aftenskiløb tilbydes et par dage om ugen og i weekenden.

Få en oversigt over Gausta-området i Gausta Skisenters interaktive løypekart 

Vil du se forholdene på Gausta lige nu?

Se webbkamera fra Gausta og Gausta Ski Center.


Skøjteløb, spa og aktiviteter
Hvis du har lyst til at lave andre aktiviteter, er der et godt udvalg. Lige uden for Gaustablikk Høyfjellshotell er skøjtebanen tom, og skøjter kan lejes. . Hotellets wellness-område er gratis for beboere, men åbent for alle. I receptionen kan du booke flydende badstuer på bjergsøen, Kvitåvatn med udsigt over Gaustatoppen og svømme blandt isflakker. Et minde for livet.

På hotellets restaurant er alle velkomne til at reservere et bord - eller at spille shuffleboard i baren. Der er også flere andre restauranter og afterski. Købmanden, Pose & Sekk har et godt udvalg og tilbyder de fleste ting til egen forplejning, og byen Rjukan er kun en kort køretur væk.

Unik historie
Rjukan var byen for den dramatiske kraftvandsabotage under 2. verdenskrig, og det unikke sted har siden 2015 været på UNESCOs verdensarvsliste. På Gaustatoppen havde NATO en signalrekognosceringsstation under den kolde krig. Siden 2010 har den højeste hemmelige undergrundsbane Gaustabanen været åben for offentligheden.


Spis og drik godt på Gausta

 

Restaurant og bar på Gaustablikk Høyfjellshotell
Som gæst på Gaustablikks Høyfjellshotell kan du nyde en stor, generøs morgenbuffet og lækre middage og udsøgte vine. At kunne bage deres egne vafler om morgenen og forsyne sig med dessertbuffeten er ofte højdepunkter for alle børn. Der er også en bar og en atmosfærisk pejsestue med udsigt over Gaustatoppen. Benyt chancen for at invitere familie og venner til shuffleboardet, det sociale og sjove spil, hvor de stærkeste ofte taber.

Flere restauranter og barer
Også som kahytgæst kan det være dejligt at springe køkkentjenesten over nogle gange. Gaustablikk Høyfjellshotell er åben for alle, men der er også flere andre restauranter at vælge imellem. Bygget, Den Lykkelige Sportsmann og Gausta Food Cour er åbne til både frokost og middag.

Sam’s Powerstation
Sam’s Power Station er navnet på Gaustas egen madvogn, som du kan finde ud af på skisportsstedet, og den er monteret på en prep-maskine. Forkæl dig selv med et stop på jorden med en vaffel, panini eller kakao.

Afterski og live musik
Om eftermiddagen kan du ikke gå glip af afterski, når livemusikken starter på The Loft. Perfekt sted at afslutte en vidunderlig skidag med forfriskninger. Måske vil du også blive fristet til at købe en nybagt pizza også, hvis det bliver for rart at gå hjem ...

Købmand med et stort udvalg
I servicebygningen på Gaustablikk finder du Pose & Sekk Dagligvare, der er åben hver dag hele året rundt. Her får du et stort udvalg af mad og friske råvarer. Velkommen til friskbagt brød til morgenmad!

 

Skiløb på Gausta

Gaustas pister har eventyr for alle
Med sine legende børneområder, pister i alle farver, off-piste og randone muligheder fra Gaustatoppen, Norges mest ikoniske bjerg, er destinationen Gausta noget, der passer alle. Selv de små - her får alle børn under 8 år gratis liftkort og skiudlejning.

 

Et komplet og varieret skicenter
Gausta Ski Center tilbyder 35 km pister, flere børneområder og en park med spring og skinner til twintip og snowboardere. Her er udfordringer for alle niveauer, natskiløb og mange gode steder at tage en pause. Grillområder, et varmelokale, restauranter, nybagt pizza og en prep-maskine, der er omdannet til en food truck, findes i og ved siden af ​​pisterne.

 

Glem heliskiløb - tag stien!
Det ikoniske bjerg Gaustatoppen strækker sig 1883 meter over havets overflade. Her kan du nyde Norges bedst sælgende vafler og udsigt over en del af landet. Hele vejen op er Gaustabanen, en underjordisk bane, og i nedstigningen er der både familievenlige off-piste og stejle skråninger, som erfarne skiløbere kan udforske med en guide. Men selv uden skiløb vil det være et mindeværdigt eventyr!

 

Gratis liftkort til børn under 8 år
Børn er især velkomne på Gausta. Liftkort og skileje er gratis, indtil barnet har fyldt 8 år (i selskab med en betalende voksen), der tilbydes skiskole for alle aldre, og med et begrænset lege- og børneområde er det sikkert at lære at svinge og køre i liften selv. Desuden er maskotten, Gaustakongen, glad for at besøge!

 

Alt udstyr kan lejes eller købes på stedet
Gausta tilbyder både sportsbutikken Sport 1 og skiutleie. I servicebygningen på Skipsheisen over for Gaustablikk kan du købe liftkort og leje skiudstyr. Vælg mellem forskellige ski, snowboards eller randonee-udstyr. Har du brug for tøj, varme vanter eller seje solbriller? Ingen fare, alt kan købes på plads ..


Skiskole for store og små
Mange store skiløbere har taget deres første plov drejninger på Gausta. Her finder du en skidskole med uddannede undervisere og grupper i forskellige aldre. Intet er så vidunderligt som at se stoltheden og tilliden stige hos børn, når de formår at køre ned ad bakke og endda tage elevatoren op. Voksne er også velkomne. Hvad med at forfine teknikken med en kyndig instruktør. Velkommen til at booke din skiundervisning i skiudlejningen!


Snesikker og mange højdemålere på Gausta
Med sin højde falder vinterens første sne ofte på Gausta og forbliver indtil maj. I 2019 foretog Gausta store investeringer i et nyt produktionsanlæg til sne - hvilket gør forholdene optimale til at bygge pister i en lang og vidunderlig skisesæson!

Skandinaviens hårdeste off-piste?
Hos Gausta er der ikke kun et børnevenligt, stort og velforberedt elevatorsystem. Her finder du også eventyr, ørken og avanceret off-piste lige ved siden af. For dem der elsker randonee, er der flere spændende bjerge her, herunder den ikoniske Gaustatoppen.

Med sine 1883 meter over havets overflade er Gaustatoppen ingen almindelig bjergtop. Det er en unik topoplevelse. De dybe og stejle løb ned ad bjerget indbyder til udfordringer af højeste klasse, og al skiløb foregår på egen risiko. Guide kan bestilles på forhånd. Med god adgang til sne er det muligt at køre off-piste helt fra toppen ned til Rjukan - et samlet fald på 1650 meter.

 

Langrend med udsigt
Gausta leverer høj klasse langrenn. Begynderbanerne er perfekte første gang, men de erfarne kan udvikle deres færdigheder og nyde panoramaudsigten over bjergene. Når mørket nærmer sig, venter et 3 kilometer langt lyssti. Og hver morgen kan du følge præparatmaskinen via GPS og være den første familie på de nyforberedte spor.


Download Gaustas app
Med Gaustas egen mobilapp har du et komplet overblik over vejr, sti-kort, åbningstider, aktuel information og unikke tilbud. Download det i dag - du kan finde det i både App Store og Google Play.

 

Fakta om skiferie på Gaustablikk/Gaustatoppen

Pister

Lifte

Beliggenhed

17 grønne 10 slæbelifte 960 - 1.100 m.o.h.
2 blå 2 stolelifte 183 km. fra Oslo
9 røde - kabinelifte  
5 sorte - transportbånd

Langrend

33 i alt 1 børnelift 85 km.

 


 

 

Gaustatoppen sommer 

Sommer er tiden for masser af vadreturer på fjeldet og på Gaustaoppen er der masser af muligheder af alle sværhedsgrader. 

Gå feks. en tur ad sabotørstien eller prøv en tur i Rjukan klatrepark. 

 

Byen Rjykan som ligger lige nedenfor Guatatoppen er med på UNESCOS verdensarvsliste og har en fantastisk historie. 

Krossobanen kan på blot 5 min. fragte dig og din cykel fra Rjykan og til foden af Hardangervidda. 

 Søg ferie / Online booking

Land:
Område:
Periode:
Startdato:
Personer