Nordlys
Så ubegribelig beundringsværdigt!

 

 

Hvornår kan man se nordlys ?

At se nordlys, eller Aurora Borealis som fænomenet også kaldes, er en forbløffende og uforglemmelig oplevelse.
Nordlyset viser sig oftest sent om efteråret samt om vinteren/tidlig forår. Mellem efterårs- og forårsjævndøgn (21. september - 21. marts) er det mørkt mellem 18.00 og 01.00, hvor der er størst chance for at se lysene. 


Vejret er også en vigtig faktor, og september, oktober og november er ofte våde måneder uden sne højt mod nord.
Fra december bliver det tørrere vejr, og normalt er der masser af sne. Kommer du i december eller i januar vil du opleve polarnætter med atmosfæriske aftener og meget korte dage. I februar og marts er dagene længere og du kan se mere af det snedækkede landskab i dagstimerne, mens aftenerne stadig byder på optimale betingelser for at observere nordlyset.

 

Der kan dog ikke gives nogen garantier. Nogle uger laver nordlyset fantastiske optrædener adskillige gange i løbet af aftenen. Andre uger falder sneen tæt, eller nordlyset bliver af andre årsager væk. Jo mere tid du sætter af, jo større er chancerne selvsagt for at få nordlyset at se.

 

Hvor kan man se nordlys ?

Teoretisk kan man se nordlys over hele Norge. Det bedste sted er dog nord for polarcirklen i Nordnorge og på Svalbard.

 

Nordlys-bæltet rammer Nordnorge på Lofoten-øerne, og følger kysten hele vejen op til Nordkap. Dette betyder, at der ikke er noget sted på jorden med bedre chancer for at se lysene, og at et område kan være lige så godt som et andet. Faktisk kan man tit se det samme nordlys i både Lofoten og i Tromsø, men fra forskellige vinkler. 


Det tørreste vejr, hvilket giver den klareste himmel og dermed statistisk de bedste odds for at se nordlysene, findes oftest inde i landet, men stærke vinde fra øst kan betyde at der er klarere vejr ved kysten.  

 

For at få fuldt udbytte af forestillingen, bør du undgå fuldmåne og steder med meget lys idet dette kan gøre oplevelsen mærkbart ringere. 

 

Kilde: Visitnorway.com 


For yderligere information venligst kontakt vores rejsekonsulent på tlf. (+45) 96 17 01 11 eller (+45) 28 87 67 95